The Outback!
Door: Ivon!
Blijf op de hoogte en volg Ivon
23 November 2009 | Australië, Adelaide
Goodday :)
Afgelopen dinsdag was t dan zover. Om 11.25uur vloog k naar Alice Springs. Daar aangekomen ontdekte ik pas wat echte hitte is... :-o 45 graden! Alsof er 10 fohns op je afkomen, niet normaal! Nadat ik had ingecheckd in mn hostel, gelijk ma ff t centrum ingelopen. Hier lopen alleen ma aboriginals, die er eng uitzien (:P) en de hele dag nx uitvoeren. Gelukkig kwam k Sanne & Marleen snel tegen en heb k de rest van de dag gezellig met hun doorgebracht!
De volgende morgen ging om 5.15uur al de wekker, want om 6.00uur werd k opgehaald voor de tour. Na n kort ontbijt in Erldunda, reden we door naar Wattarka National Parc: Kings Canyon! 's Ochtends was nog verteld dat we de wandelroute van 3uur niet konden doen vanwege de hitte (dit zou gewoon zelfmoord zijn), maar gelukkig waren er wat wolkjes. Met n aantal mensen die t aandurfden hebben we tog de lange route gewandeld. Egt geweldig!! Zo'n mooi uitzicht :) (Jullie moeten egt n keer alle foto's komen bekijken!!)
Na de wandelroute door naar Curtin Springs. Onderweg gestopt voor n mooie foto van de Mount Conner en vervolgens in Curtin Springs n kampvuur gemaakt, gekookt en onder de sterren geslapen. Erg gaaf!!
Donderdagmorgen werden we alweer om 5.00uur wakker gemaakt. Snel ontbeten, spullen gepakt en op weg naar de Ayers Rock camping. Ingecheck en gelijk doorgereden naar het Uluru National Parc. Hier hebben we n geweldige wandeltocht gemaakt van 3uur om de Kata Tjuta (The Olga's). Super!! 's Middags terug naar de camping waar we n duik in t zwembad hebben genomen. Heerlijk die afkkoeling... Daarna naar het Aboriginal Centre waar we hebben rondgekeken, voordat we doorreden naar de Uluru. Hier hebben we eerst n korte wandeling gemaakt van 1,5uur en vervolgens op n afstandje van de berg zonsondergang gezien en gegeten! De Uluru is de grootste berg van de wereld, dus dat leverde weer erg mooie plaatjes op :)
Vrijdagmorgen mochten we NOG n half uur eerder opstaan, 4.30uur. Ontbeten en zonsopkomst gekeken bij Uluru! Daarna was t tijd om aan de terugweg richting Alice Springs te beginnen. Onderweg nog gestopt voor n camel ride, egt grappig :)
En 's avonds met zn allen gegeten en wat gedronken in The Rock Bar in Alice Springs, om de tour af te sluiten.
Zaterdagmorgen begon alweer gelijk mn volgende tour. Van Alice Springs naar Adelaide. Deze tour bestond vooral uit rijden en in t busje zitten... Uiteraard kregen wij onderweg 2 lekke banden en kwamen we pas laat aan bij onze overnachtingsplaats. Dit was in Coober Pedy! Hier leeft iedereen onder de grond en dit dorpje staat bekend om 'Worlds Best Opals'! Na n rondleiding in de mijn met zn allen pizza gegeten en wat gedronken in n ondergrondse bar!
Deze tourguide vond t nodig om zondagmorgen nog wat eerder op te staan :-o Om 4 uur stond k alweer naast mn bedje en om 4.45uur waren we onderweg naar Adelaide. Tussendoor ergens gelunchd, waarna na 2 minuten de aanhanger n klapband kreeg... Uiteindelijk om 16.00uur goed aangekomen bij mn hostel in Adelaide. Helemaal kapot natuurlijk... 's Avonds wat gegeten en op mn bedje gaan liggen. Nog ff met mn lieve familie en vriendje gebeld en lekker gaan slapen!
Vanmorgen heerlijk uitgeslapen :) Was k wel aan toe! Vervolgens de stad ingelopen, btje gewinkeld en naar t strand gegaan!
Zoals jullie weten heb k mn eigen camera op moeten sturen (deze krijg k gelukkig over 3 dagen weer terug :)), maar dat betekent dus dat k alle foto's via mail van andere krijg. Helaas duurt dit ff, ma kheb tog alvast n paar mooie plaatjes voor jullie! Zoals k al eerder zei: Kom de egte mooie foto's ma n keertje kijken als k weer in NL ben! ;)
Dikke knuffel en liefs uit Adelaide!
Dikke knuffel en liefs uit Adelaide!
23 November 2009 - 10:17
Ilse:
Heey Ivon,
Dat is wel erg vroeg opstaan steed:S. Gelukkig krijg je er wel veel mooie dingen voor terug als ik dat zo lees. Als je terug bent kom ik zeker een keer ALLE foto's bekijken. Afgelopen woensdag heb ik nog een paar foto's van je moeder gezien, die je naar had doorgemaild. Ontzettend mooi allemaal. Hopelijk doet je camera het binnenkort ook weer;).
Heel veel groetjes...
Ilse -
23 November 2009 - 12:52
Big D:
Hey sissie!!
Allereerst: niet meer mij uitlachen hè, want dan koop ik geen pepernoten voor je ;-)
Ten 2e: ik heb mn stem weer terug :-D
Verder ben je wel erg asociaal vroeg aant opstaan....doe ff normaal man!!
Geniet er nog maar goed van daar!!
Hele dikke knuffel!!
xxx-jes -
23 November 2009 - 13:18
Mia En Koos:
Super mooi deze paar foto's en aan dat vroege opstaan hou je dan ook nog lange (ha ha) dagen over.
We zijn HARTstikke jaloers op jou dat je al dit moois op aarde mag zien maar hopen toch nog een keertje in 't verre Australië te komen.
Voor die tijd hopen we natuurlijk alle foto's al een keertje in het echt te hebben gezien.
Doei en geniet ze.
23 November 2009 - 16:38
Nelly:
Nou Yvon je maakt hel wat mee,maar ik denk dat jij nu wel weet hoe je een band moet verwisselen.verder nog veel plezier.
Groetjes Nelly -
24 November 2009 - 12:30
Ans En De Rest:
Ha Ivon,
Geweldig al die verhoale. Zitte wea hie inne reage...Gelukkig kinne wea oetslaope tot kwart veur 7 (haha)
Amuseer dich mer good!!!!
groetjes oet Heytse -
24 November 2009 - 21:18
Kelly!:
Meisje!
Ik waas benieuwd wannier dien verhaol tog kwaam..
Wat leuk weer allemaol.. en wat un ochtendmins bisse gewaore:P heat de vakantie dich tog nog gehaolpe det ik steeds vruug op waas:P! hahaa!
Nou meid geniet daor van!
leefs,
xxx -
25 November 2009 - 19:48
Annemiek:
Ha schat
Hou ook nog wat mooie stukjes bezienswaardigheden over voor januari, he. Ik krijg er steeds meer zin in en hoop ook in nieuw Zeeland zo'n mooie dingen met jou te kunnen zien en beleven.
Groetjes, kusjes en veel liefs
mam -
25 November 2009 - 20:22
Ber10:
Lievon!
Nounou wat een waardeloze banden hbben ze daar, of wegen.. Tis maar hoe je het bekijkt.. Merk wel dat je geniet.. en dat je het vroeg opstaan nog eens tot hobby gaat benoemen;) haha..
Njoy! en ik wacht met smart op je volgende verhaal!
Adieja!
Xxx